Nieuw! Maak kennis met MyDailyLifestyle's PMO Direct en de healthy selfie!Bekijk het filmpje!

Ondersteun je medewerkers naar een gezonder gewicht

Als werkgever kun je werknemers informeren over het belang van een gezond gewicht. Door interventies aan te bieden straalt het bedrijf betrokkenheid uit. Medewerkers met een gezond gewicht verzuimen minder, zijn productiever, hebben meer energie en meer werkplezier. Een gewichtsvermindering van vijf procent helpt de gezondheidsrisico’s al aanzienlijk te verminderen.  Een win-win situatie!


De helft van de volwassen Nederlanders is te zwaar

overgewicht-nl.png

Veel buikvet is gevaarlijker dan overgewicht

Mensen met overgewicht maar ook met een gezond gewicht, waarbij het vet rond de buik opslaat, hebben verhoogde gezondheidsrisico’s. Buikvet maakt dat er verschillende ontstekingen in het lichaam ontstaan en het immuunsysteem verzwakt. Mensen zijn dan vatbaarder voor virale en bacteriële infecties zoals griep. Ook voor diabetes mellitus type 2 en hart- en vaatziekten is de hoeveelheid buikvet de belangrijkste risicofactor.

infographicziekteverzuim.jpg

Overgewicht leidt tot een hoger verzuim, beperkingen en arbeidsongeschiktheid

Wat kun je als werkgever doen?

Ondersteun je medewerkers naar een gezonder gewicht. MyDailylifestyle biedt verschillende persoonlijke coaching programma’s om af te vallen voor verschillende doelgroepen. Bij een persoonlijk coachingsprogramma worden je medewerkers begeleid door ervaren diëtisten. Omdat elke medewerker uniek is vinden wij het belangrijk om het juiste programma aan te bieden.

 

Proactief

8 weken programma's geschikt voor mensen met een gezond gewicht die overwicht willen voorkomen of willen afvallen.

Preventief

12 weken programma's geschikt voor mensen met overgewicht. 

Curatief

24 weken programma's geschikt voor mensen met obesitas. 

Resultaten MyDailyLifestyle interventie gericht op afvallen

Onze persoonlijke coaching programma's leveren

  • 5-10% gewichtsverlies
  • ruim 4% reductie in buikvet
  • +/- 2 dagen verzuimreductie per medewerker per jaar
  • verbetering in conditie, energieniveau, productiviteit en inzetbaarheid

 

afvallen.png

Maatwerk per medewerker

Wij kijken niet alleen naar de mate van overgewicht en het doel dat de medewerker wil bereiken, maar ook naar de werkzaamheden (bijvoorbeeld onregelmatige diensten), opleidingsniveau (theoretisch of praktisch opgeleid) en bij (pré)diabetes kunnen wij een koolhydraatarm programma aanbieden. Mensen in ploegendienst en wisselende werktijden lopen een nóg hoger risico op overgewicht en ook diabetes 2 en hart- en vaatziekten. Daarom hebben wij speciale programma's voor verschillende doelgroepen. Naar wens kan er ook een beweegcoach ingezet worden of een extra slaapmodule. De coaching is face-to-face- of via videogesprekken met online ondersteuning. De medewerker kan via de MDL app 24/7 in contact staan met zijn/haar persoonlijke coach(es) voor vragen, tips, adviezen en ondersteuning. 

Hoe kunnen wij jouw organisatie helpen?

Door de juiste interventie in te zetten, helpen wij jouw medewerkers naar een gezonder gewicht. Om de werknemers te motiveren kunnen wij aan het begin van een interventie enkele inspirerende workshops aanbieden. Dat kan fysiek op locatie of als webinar.

Gezonde medewerkers maken een gezond bedrijf! Wil je meer weten? Vraag een brochure aan of neem contact met ons op via info@mydailylifestyle.com of bel 0346-286240.

Naam
Vul a.u.b. uw naam in

Functie
Vul a.u.b. uw functie in

Organisatie
Vul a.u.b. uw organisatie in

Email
Vul a.u.b. uw emailadres in

Telefoonnummer
Invalid Input
Brochure(s)
Selecteer a.u.b. een of meer brochures

Invalid Input

Een afspraak is altijd kosteloos en vrijblijvend.

MyDailyLifestyle is ISO 9001 gecertificeerd

ISO 9001 certificering betekent dat wij een kwaliteits­management­systeem (QMS) hebben om een hoge klanttevredenheid te leveren en bedrijfscontinuïteit te garanderen.

Kleine aanpassingen, groot verschil