PMO en Health checks

__Marjolein_v2.jpg

Werkwaarde en de PMO

Iedere medewerker weet: je realiseert je pas hoe waardevol gezondheid is als je ziek bent. Zo weet ook iedere medewerker hoe zinloos werk kan zijn als je je waardeloos voelt op je werk. Werkwaardeloosheid kan veel oorzaken hebben, maar vaak heeft het te maken met dat iemand niet lekker in zijn vel zit (body) of dat er met zijn hoofd niet bij is (brain).

Sinds langere tijd zijn bedrijven verplicht hun werknemers zogenaamde PMO’s (Periodieke Medische Onderzoeken) of Health checks aan te bieden. In de hoop dat medewerkers inzicht krijgen in de eventuele leefstijl- en gezondheidsrisico's die zij lopen en daardoor veranderingen gaan maken. Maar zo werkt dat natuurlijk niet. Met een onderzoek alleen verandert weinig.

Om die reden pakt MyDailyLifestyle het anders aan. Voor de invulling van de PMO komt MyDailyLifestyle met het PVP, het “Persoonlijk Vitaliteits Programma”. Niet met een aantal waardes (“goed of slecht”), maar een toegesneden plan om actief aan de gang te gaan. Ja zeker, daar hoort een PMO/Health check bij. Maar een PMO/Health check is alleen het begin. Om medewerkers lekkerder in hun vel te laten zitten moeten er concrete dingen aangepakt worden. Niet omdat het moet, maar omdat het fit en vitale medewerkers oplevert die voor de lange termijn inzetbaar zijn.

En dat is echte WerkWaarde!
__Marja_v2.jpg

Waarom een PMO van MyDailyLifestyle?

Wij geloven niet in het testen om te testen: PMO’s/Health checks zijn geen doel op zich. Vanuit onze visie moeten testen een onderdeel zijn van een integrale benadering van een verbetertraject. Daarom worden de resultaten van iedere PMO door een leefstijlcoach vertaald naar een PVP, waar de werknemer een duidelijk programma voorgelegd krijgt. Zodoende wordt de PMO de intake voor een opvolgende interventie. Aan het einde van deze interventie vindt dan opnieuw een check plaats, als controlepunt voor de verbetering, danwel als startpunt voor een eventuele terugvalpreventie.

Bij MyDailyLifestyle geloven we in een holistische benadering die bouwt op de aloude visie van “een gezonde geest in een gezond lichaam”. Verbetertrajecten vereisen een integrale benadering en wij begrijpen dat individuele werkwaarde gebaseerd is op het begrijpen van onderlinge samenhang van de uitkomsten van een PMO/Health check en het benodigde verbetertrajecten. Dit ziet er als volgt uit:
pmo-circle-icon-3.png
Meetbaar verbetering van de Werkwaarde
pmo-circle-icon-2.png
Persoonlijke Vitaliteits Programma
pmo-circle-icon-1.png
Uitgebreide rapportages voor en na
pmo-circle-icon-4.png
Gecertificeerde leefstijlcoaches
pmo-circle-icon-5.png
Compleet ontzorgt van begin tot eind

Onze PMO's

  Start   Basis Meest gekozen Compleet   Plus   Premium
Communicatie
Online en offline materialen en posters
Activatie
Eigen aanmeldingspagina
Uitnodiging medewerker
Tests
Lichaamsmeting
Metabolische leeftijd
Bloeddruk
Glucose
Cholesterol
Conditie
Oogmeting 5 meter
Oogmeting beeldscherm
Scans
Leefstijlthermometer
Sneltest werkdruk / werkstress
Work Ability Index (WAI) op aanvraag op aanvraag op aanvraag op aanvraag op aanvraag
Psychosociale arbeidsbelasting (PSA) op aanvraag op aanvraag op aanvraag op aanvraag op aanvraag
Andere scans op aanvraag op aanvraag op aanvraag op aanvraag op aanvraag
Coach gesprekken
Gesprek met leefstijl coach (10 min)
Gesprek met leefstijl coach (20 min)
Rapportages
Individueel deelnemer rapport
Bedrijfsrapportage
Advies en aanbeveling gesprek
Rapportage per afdeling

Meer informatie?

Voorkeur pakket

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Ongeldige invoer

MyDailyLifestyle is ISO 9001 gecertificeerd

ISO 9001 certificering betekent dat wij een kwaliteits­management­systeem (QMS) hebben om een hoge klanttevredenheid te leveren en bedrijfscontinuïteit te garanderen.

Kleine aanpassingen, groot verschil