Workshops en trainingen
Wil je je medewerkers stimuleren om aan de slag te gaan met hun leefstijl? Wij helpen je daarbij met laagdrempelige, leuke en interactieve workshops, trainingen of inspiratiesessies op zowel mentaal als op fysiek vlak. Alle diensten kunnen worden aangeboden online, op locatie of in het MyDailyLifestyle Experience Center. Alle diensten kunnen ook in het Nederlands of Engels gegeven worden. Wij bespreken graag met je welke workshops en trainingen het beste passen bij je medewerkers.
Waar ben je naar op zoek?
Ben ik in balans?
De medewerker wordt getriggerd om na te denken hoe hij er fysiek en mentaal voorstaat. Op een interactieve wijze neemt hij zijn voeding, ontspanning en slaap onder de loep. Er wordt getoetst of de medewerker voldoende beweegt en er wordt een korte conditietest gedaan.
Met brein ''teasers'' ervaart de medewerker het belang van focussen en met korte ontspanningsoefeningen gaan we in op de mentale vitaliteit. Kortom, een bruisende sessie waarbij de medewerker inzicht krijgt in de vraag: Ben ik in balans?
Beweeg ik voldoende?
Deze inspiratiesessie begint met een korte conditietest die iedereen kan doen. Binnen twee minuten hebben de medewerkers inzicht in hun eigen conditie. Hoeveel beweging is voldoende en hoe voeg je dit dagelijks toe? Onze coach legt de vier beweegrichtlijnen uit en laat zien hoe je deze kunt toepassen.
Balansoefening tijdens het tandenpoetsen? Een vitale houding op het werk? Door een aantal oefeningen die makkelijk overal gedaan kunnen worden, worden de deelnemers geïnspireerd en komen ze in actie. Zo voelen ze zich snel fitter en wordt de conditie verbeterd.
Bewegen goed voor lichaam en geest
In deze workshop willen we de medewerkers laten ervaren dat beweging goed is voor lichaam en geest. Door regelmatig te bewegen voelt men zich fitter en kan beter met onregelmatigheid worden omgegaan.
Op een interactieve manier worden de deelnemers bewust gemaakt van hun eigen beweeggedrag. Met informatie en voorbeelden wordt uitgelegd wat goed gaat en waar er ruimte zit voor verbetering. Daarna komen de deelnemers in actie met een aantal oefeningen die gemakkelijk en overal gedaan kunnen worden om zich fitter te voelen en de conditie te verbeteren.
Body in balans
Jouw lichaam en geest in balans. Door regelmatig bewegen, gezonde voeding en voldoende slaap wordt de fysieke en mentale welzijn van werknemers verbeterd.
Tijdens deze training leer je hoe je door middel van kleine aanpassingen in je leefstijl een groot verschil kan maken op je fysieke en mentale welzijn. Met behulp van de nieuwste onderzoeken en inzichten leer je hoe je kunt zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel, hoe de biologische klok werkt en het effect van slaap op het brein. Zo voelen werknemers zich fit en energiek zowel tijdens als na het werk.
Borden vol energie!
Een hoog energielevel voor, tijdens én na je werk. Hoe doe je dat? In deze workshop wordt uitgelegd wat voeding met je doet, zowel op mentaal als op fysiek vlak. Na deze workshop begrijpen de medewerkers waardoor het middagdipje ontstaat - en nog belangrijker - hoe het te vermijden.
Wat doet suiker met je energielevel? Wel of geen brood eten bij de lunch? Is koffie een goede keuze? Na deze workshop kunnen medewerkers hun voeding zo aanpassen dat zij de gehele dag door alert, geconcentreerd en energiek blijven.
Brain in balans
Focus en veerkracht zorgt voor een brein dat goed in balans is. Maar wat is belangrijk voor jouw medewerkers voor een betekenisvol leven? En hoe zorgen zij ervoor dat ze niet worden meegesleept met de waan van de dag? Wat geeft een gevoel van ''moeten'' en wat zorgt voor voldoening en plezier?
De veerkracht en eigen effectiviteit wordt verbeterd met tools als digital minimalization, micro movements en mindfulness. Aan het einde van de training hebben je medewerkers een actieplan om hun mentale welzijn te verbeteren waar zij direct mee aan de slag kunnen.
Burn-out voorkomen leidinggevenden
Volgens recent onderzoek van TNO ervaren 34% van de werknemers hoge taakeisen, 41% een lage autonomie en 21% heeft te maken met ongewenst gedrag. Hoe is de situatie binnen jouw organisatie of team? Langdurige blootstelling aan hoge werkdruk of emotionele belasting kan leiden tot overspannenheid of zelfs tot een burn-out. Hierdoor zijn de medewerkers minder productief en er is risico op langdurige uitval. Deze workshop maakt je alert op het herkennen van signalen, het stellen van de juiste vragen en het reflecteren op je eigen gedrag zodat je het gesprek met jouw medewerker effectief kunt aangaan. Aan het einde van deze workshop heb je handvatten om de energiebronnen van je medewerkers te versterken en de inzetbaarheid te verhogen. De kans op uitval neemt hierdoor aanzienlijk af.
Code 95 - Leefstijl
Lange werktijden, hoge werkdruk en soms zware lichamelijke werkzaamheden maken een baan in de transportsector topsport. Door fit te blijven kunnen je medewerkers het werk beter volhouden én werken zij veiliger. Staan zij fysiek en mentaal stevig in hun schoenen, dan kunnen zij hun werk met meer plezier doen.
De training Leefstijl (U19) laat zien wat het belang is van een gezonde leefstijl én geeft je medewerkers praktische tips waarmee zij zelf aan de slag kunnen gaan. Waaronder ook een persoonlijke meting waarbij zij onder andere zien wat hun metabolische leeftijd is – een eye-opener!
De gezonde (thuis) werkplek
Volledig of gedeeltelijk thuiswerken heeft gezorgd voor een toename in fysieke klachten zoals nek/schouder/rug/arm en hand klachten, door minder beweging en een niet optimaal ingerichte werkplek.
Door middel van een Gezonde Werkplek checklist leren zij wat een ergonomische werkplek is en hoe zij dit voor zichzelf kunnen inrichten om fysieke klachten te voorkomen en te verminderen. Tijdens de workshop zijn er praktische oefeningen tussendoor die gemakkelijk vanuit de (thuis)werkplek kunnen worden gedaan. Dit zorgt voor bewustzijn van de houding en het beweeggedrag tijdens het werk.
De kracht van je EQ
De workshop besteedt allereerst aandacht aan waarom Emotionele Intelligentie zo belangrijk is in het werk en uiteraard ook in het privé leven. Je kunt deze workshop ook als team volgen en samen de oefeningen doen en nabespreken. De workshop wordt begeleid door onze coaches die gespecialiseerd zijn in Emotionele Intelligentie.
Het doel van deze workshop is om deelnemers praktisch kennis te laten maken met emotionele intelligentie zodat ze weten hoe ze dit kunnen verhogen.
De sociaal veilige werkomgeving leidinggevenden
Komt ongewenst gedrag voor in jouw bedrijf?
Deze vraag is wellicht moeilijker te beantwoorden dan het lijkt. Want wat is ongewenst gedrag? En wie bepaalt wat gewenst en ongewenst gedrag is? Hoe creëer je een sociaal veiling werkomgeving?
Als leidinggevende ben je mede verantwoordelijk voor een sociaal veilige omgeving voor je team. Hierin speelt ongewenst gedrag een grote rol.
Een interactieve, dynamische en soms confronterende workshop waar je aan de hand van filmpjes en casussen aan de slag gaat met het onderwerp (on)gewenst gedrag en waarbij je bewust wordt gemaakt van je eigen rol als leidinggevende hierin.
Eet ik gezond?
Er wordt via de media veel gedeeld over ‘’gezonde’’ voeding. Wel of geen koolhydraten eten? Is vet gezond? En hoe lees je eigenlijk een etiket? Tijdens deze workshop vergroten we het bewustzijn en de kennis over gezonde voeding. Ook tussendoortjes komen uitgebreid ter sprake in een leuk en leerzaam spel of via meerdere uitdagende stellingen waar iedereen op kan reageren.
We geven praktische adviezen waar medewerkers direct mee aan de slag kunnen. Ook laten we zien dat je met slechts kleine aanpassingen een groot verschil kan maken!
Feiten en fabels over voeding
Voeding is trending en er wordt veel over gesproken en geschreven. Wat moeten je medewerkers geloven? Zijn koolhydraten en gluten slecht? Zijn "superfoods" echt zo gezond en hoe zit dat met intermittent fasting?
Door tegensprekende berichten in de media zien veel mensen door de bomen het bos niet meer en wordt voeding omgeven door allerlei bewuste regels en emoties, die afleiden van de hoofdzaken. Deze workshop geeft zicht op waar het vooral om draait, wanneer de medewerkers willen profiteren van voeding voor hun gezondheid. Feiten worden benoemd en fabels worden ontkracht.
Focus & Flow
Wanneer werknemers in de flow zitten, zijn ze productief en efficiënt. De tijd vliegt voorbij! Medewerkers die in een flow zitten zijn gelukkiger en ervaren meer werkplezier. Maar soms
kan het moeilijk zijn om te concentreren en afleidingen te vermijden.
Hoe zorg je dat medewerkers zich volledig kunnen focussen op het werk? Tijdens de workshop krijgen medewerkers inzicht in de oorzaak en het gevolg. Ze worden meegenomen in het toepassen van tools om in de flow te komen!
Gezonde voeding geeft energie!
Een hoog energielevel voor, tijdens én na je werk. Hoe kan voeding hierbij helpen? In deze inspiratiesessie gaan wij door middel van een quiz met stellingen in op voeding die energie geeft en waarom. Feiten worden benoemd en fabels ontkracht. Wat doet suiker met je energielevel? Welke producten kan je het beste nemen om alert te blijven? Waarom zijn vezels belangrijk?
Na deze korte sessie kunnen jouw medewerkers hun voeding op een dusdanige manier aanpassen zodat zij de gehele dag door alert, geconcentreerd en energiek blijven!
Gezondheid en vitaliteit leidinggevenden
Wil je gezondheid en vitaliteit op de kaart zetten binnen je organisatie of je team? Hoe doe je dat? Hoe help je je organisatie om een waardevol programma neer te zetten en hoe motiveer je je medewerkers om aan de slag te gaan?
Tijdens de workshop krijg je antwoord op deze vragen en meer. We starten met de huidige situatie door je inzicht te geven hoe jouw organisatie of team ervoor staat. Door het invullen van een scan helpen we je ontdekken waar je bedrijf staat en met onze aanpak hoe je medewerkers kunt inspireren om te verbeteren. De workshop eindigt met een concrete tool die zowel individueel als in teamverband kan worden gebruikt om het gesprek over vitaliteit op gang te brengen.
Hartstikke gezond door de overgang
De overgang, ook wel bekend als de menopauze, is een fase in het leven van elke vrouw die gepaard kan gaan met uitdagingen en ongemakken. In deze training richten we ons op de gezondheidskwesties en risico’s die verband houden met de overgang. Wij bieden inzicht in wat de overgang inhoudt en welke impact dit kan hebben op de kwaliteit van leven, het gedrag en het werk. We bespreken zowel de typische als atypische klachten, en geven medewerkers concrete handvatten en praktische tips om hiermee om te gaan. Daarnaast verkennen we specifieke gezondheidsrisico's, met een speciale nadruk op de gezondheid van het vrouwenhart.
In deze interactieve en ondersteunende omgeving kunnen medewerkers ervaringen delen en waardevolle kennis op te doen die ze direct kunt toepassen in hun dagelijks leven.
Jouw budget in balans
In deze tijden maken medewerkers zich zorgen om hun financiën of ze zijn het overzicht kwijt. Ongeveer 1 op de 5 gezinnen en 3 op de 5 bedrijven hebben werknemers die kampen met geldproblemen. Doordat geldproblemen vaak voor veel stress zorgen, verlaagt dit de productiviteit. In deze workshop helpt de budgetcoach jouw medewerkers om beter inzicht in hun financiële situatie te krijgen. Binnen een vertrouwde setting, gaan zij in gesprek met elkaar en leren zij om een budget op te stellen.
De workshop wordt gegeven door een ervaren budgetcoach. De budgetcoach geeft inzicht over hoe je orde kan scheppen en hoe je een realistisch budget op kan stellen. Ook geeft de coach tips over hoe je ook in moeilijke tijden financieel zo gezond mogelijk kan blijven.
Krachttraining voor je brein
Medewerkers worden gestimuleerd om zelf aan de slag te gaan met hun mentale vitaliteit. Tijdens deze sessie doet de groep leuke en ludieke oefeningen in de vorm van brein “teasers” om inzicht te geven in hoe je brein werkt.
Daarnaast worden er een aantal korte ontspanningsoefeningen gedaan die de medewerker op elk moment, tijdens de (werk)dag, kan doen. De inspiratiesessie wordt gegeven door een ervaren mentalcoach.
Leef ik gezond?
Een interactieve workshop over voeding en beweging, bestaande uit theorie, interactie met de groep en enkele oefeningen voor meer energie tijdens het werk. De oefeningen verhogen ook de alertheid en ontspanning van de werknemer. De workshop wordt gegeven door een diëtist én een sportcoach.
Wij vergroten het bewustzijn over gezonde voeding en beweging door het gebruik van mythen, feiten en eye-openers. Bij de sessie op locatie is een persoonlijke lichaamsmeting ook een onderdeel van deze energieke workshop.
Mentaal en fysiek in balans
Door alle recente aandacht in de media is het belang van mentale weerbaarheid en een gezonde leefstijl voor iedereen duidelijk geworden. In deze workshop, wordt het mentale en fysieke welzijn van je medewerkers vergroot.
Het doel is ze te wapenen tegen onzekerheden en veranderingen en te werken aan een goede balans in het leven. Je medewerkers gaan aan de slag met hun positieve gezondheid om hun eigen winstpunten te ontdekken. Deze workshop is geschikt voor al jouw medewerkers op elk niveau binnen de organisatie.
Mentaal en fysiek in balans leidinggevenden
Als leidinggevende is het belangrijk dat je medewerkers mentaal en fysiek fit zijn. Dan zijn ze beter inzetbaar, presteren zij beter en kunnen zij goed omgaan met veranderingen en obstakels.
Tijdens deze workshop leer je in een rondetafelgesprek hoe je als leidinggevende kunt herkennen of de mentale en fysieke gezondheid van jouw medewerkers goed is. Je gaat aan de slag met het positieve gezondheid spinnenweb, een tool die je met je medewerker of binnen je team kan gebruiken om je medewerker(s) beter te ondersteunen. Het vroegtijdig (h)erkennen van signalen of klachten bij je werknemers zal later uitval voorkomen.
Minder suiker, meer energie
Ontdek de kracht van minder suiker en meer energie met onze interactieve workshop! We richten ons op het vergroten van inzicht in suikerrijke voeding, waardoor deelnemers bewuster worden van de impact van suiker op hun dagelijkse keuzes.
Tijdens deze sessie gaan we dieper in op producten met verborgen suikers, stimuleren we bewuste voedselkeuzes en bieden we praktische handvatten om de suikerinname te verminderen. Ons doel is niet alleen informeren maar ook praktische oplossingen bieden voor minder suiker en meer vitaliteit.
Een hoogtepunt van de workshop is het interactieve "Suikerspel". Deze activiteit stimuleert levendige discussies en bewustwording over suikerhoeveelheden in dagelijkse producten.
Mindfulness als powermoment
Mindfulness is aandachtstraining en kan je medewerkers helpen meer in het nu aanwezig te zijn, zonder erover te oordelen. Bij mindfulness richt men de aandacht op het hier-en-nu. In deze korte kennismaking leren zij meer bewust in het moment aanwezig te zijn en hoe dit toe te passen in het dagelijks leven en hun werkzaamheden.
De medewerker leert (preventief) stress en angst te (h)erkennen en te hanteren. Ook is het een kennismaking met ontspanningsoefeningen en meditaties die op elk moment gedaan kunnen worden.
Slaap je mentaal vitaal
Een goede nachtrust heeft vele voordelen voor de mentale fitheid van medewerkers. Denk aan het bevorderen van alertheid, concentratie en stemming en het positief beïnvloeden van geheugen, leervermogen en creativiteit.
Maar wanneer medewerkers te maken hebben met een hoge werkdruk of een stressvolle situatie thuis of op het werk, kan een goede nachtrust soms moeilijk zijn. Stress en slaap zijn natuurlijke vijanden. We weten allemaal dat piekeren je slaap niet bevordert. Maar hoe kun je daar mee omgaan? Door praktische oefeningen leren medewerkers in deze workshop hoe ze niet-helpende gedachten kunnen veranderen in behulpzame gedachten. Op deze manier zullen medewerkers een betere nachtrust ervaren en fit de dag kunnen beginnen.
Slaap lekker
Uit onderzoek blijkt dat één op de zes werknemers kampt met slaapproblemen, waardoor ze overdag slechter functioneren. Zowel problemen in het privé leven als op het werk zorgen voor kwantitatief en/of kwalitatief slechtere slaap.
Door uitleg van de werking van de biologische klok, de werking van de slaapcyclus en een aantal korte tests en ontspanningsoefeningen worden kennis en bewustzijn onder de werknemers vergroot. Een aantal korte tests en ontspanningsoefeningen worden gedaan om de werknemers bewuster te maken van hun eigen patronen en voorkeuren. Ze leren hoe ze zelf invloed kunnen uitoefenen op hun slaappatroon.
Slaap lekker ook met ploegendienst
De workshop begint met een uitleg over hoe de biologische klok het lichaam aanstuurt en waarom voldoende slaap van goede kwaliteit belangrijk is. Vermoeidheid en de bijbehorende signalen worden besproken en ook wat de medewerkers daar zelf aan kunnen doen.
Een aantal korte tests en waar/niet waar stellingen worden gedaan om de werknemers bewuster te maken van hun eigen patronen en voorkeuren (elk persoon is anders). De workshop wordt afgesloten met praktische tips om beter te kunnen slapen na een nachtdienst.
Stoppen met roken leidinggevenden
Roken is een verslaving. Het is een erkende ziekte en elke roker heeft recht op een goede behandeling hiervan. Omdat roken op verschillende lagen verslavend werkt, is het lastig om ermee te stoppen. Dit kan ervoor zorgen dat rokers er tegenop zien om te stoppen, terwijl ze het misschien wel zouden willen. Een goede begeleiding verhoogt de slaagkans van een stoppoging aanzienlijk.
In deze workshop staan we stil bij de verslaving en het begeleidingstraject. Ook wordt aandacht besteed aan motiverende gesprekstechnieken, die leidinggevenden in het gesprek met de rokende medewerker kunnen gebruiken.
Stress less
De workshop begint met een korte stress test en uitleg over wat stress is. Dat de ene persoon stress ervaart terwijl een ander, in dezelfde situatie, er geen last van heeft, maakt zichtbaar dat stress een persoonlijke ervaring is. De werknemer leert zijn eigen stresspatroon (h)erkennen en hoe daarmee om te gaan.
In de workshop wordt de medewerker zich bewust van de draaglast en leert hoe de draagkracht vergroot kan worden. Medewerkers die zich goed kunnen ontspannen verzuimen minder, werken geconcentreerder en veiliger en lopen minder risico om voortijdig uit te vallen.
Uw eetpatroon en ploegendienst
De diëtist gaat samen met de deelnemers belangrijke vragen over voeding en onregelmatigheid aan de hand van eye-openers behandelen. Denk aan vragen als: Wat zijn de verschillen in eetpatroon bij onregelmatigheid? Wat kan het beste gegeten worden tijdens de nachtdienst? Wat kan een gezond alternatief zijn voor vette snacks?
De diëtist geeft een toelichting bij een gezond menu voor een dag-, avond- en nachtdienst. Daarnaast wordt er een leuk en leerzaam tussendoortjesspel gedaan, tussendoortjes zijn namelijk vaak een valkuil. De workshop op locatie wordt afgesloten met een persoonlijke lichaamsmeting van de deelnemers.
Vitaal aan het werk!
In deze workshop wordt volop aandacht gegeven aan een vitale houding en meer beweging. Ideaal voor werknemers met een zittende functie en/of computerwerk. Veel lichamelijke klachten, die veroorzaakt worden door zittend werk of een zittende levensstijl, kunnen door houdingscorrectie verminderd worden.
Deze enerverende workshop, waarin theorie en praktijk samenkomen, is ideaal voor RSI-preventie en de verbetering van schouder-, nek-, rug- en computer gerelateerde klachten.
Werk en overgang
Tijdens de overgang vinden er verschillende fysieke, mentale en sociale veranderingen plaats. Vrouwen vinden het belangrijk als de werkgever dat herkent en erkent. Maar over de overgang wordt op het werk nauwelijks gesproken. Dit terwijl onderzoek laat zien dat bij vrouwelijke werknemers (45+) het verzuim relatief hoog is: 4,9 verzuimdagen per elke honderd werkdagen versus 3,7 verzuimdagen onder mannen.
Door de overgang uit de taboesfeer te halen en erover te mogen praten voelen vrouwen zich gehoord en begrepen. Tijdens deze workshop, in de vorm van een rondetafelgesprek leren medewerkers klachten herkennen en kunnen zij ervaringen uitwisselen. De werkgever is erbij gebaat om werknemers in de overgang te ondersteunen, waarmee een groep ervaren professionals behouden blijft op de arbeidsmarkt.
Werk en overgang leidinggevenden
In Nederland zijn momenteel ongeveer 1,8 miljoen werkende vrouwen in de overgangsleeftijd. 64% van deze vrouwen ervaart overgangsklachten. Dat heeft ook impact op het werk zoals: slecht slapen, stemmingswisselingen, depressieve gevoelens, concentratie- en geheugenproblemen.
Doordat vrouwen zelf en leidinggevenden overgangsklachten vaak niet (h)erkennen kunnen de klachten verkeerd geïnterpreteerd en/of begrepen worden. Door de overgang uit de taboesfeer te halen en erover te mogen praten voelen vrouwen zich gehoord en begrepen. Tijdens het rondetafelgesprek leren de leidinggevenden overgangsklachten te herkennen en begrijpen ze de impact van deze klachten op het werk. Daarnaast oefenen ze door middel van casussen hoe deze klachten bespreekbaar te maken.
Werk-privé balans
Energie en aandacht verdelen tussen werk en privéleven kan een behoorlijke uitdaging zijn. De workshop maakt gebruik van het Levenswiel om de huidige werk-privé balans van werknemers te bepalen. Door te kijken naar de 8 verschillende gebieden die van invloed zijn op de werk-privé balans, wordt inzicht verkregen in de sterkte- en verbeterpunten.
Met het GROW-model als tool (Goals, Reality, Options en Way forward) wordt een persoonlijk plan gemaakt, waarbij de informatie uit de workshop wordt vertaald naar concrete en praktische korte termijn acties om te helpen bij het behalen van lange termijn doelen.
Werk-privé balans voor jonge ouders - alle ballen hoog houden
Het combineren van werk en ouderschap vraagt veel van werknemers. Het runnen van een gezin en de wens om hun professionele carrière voort te zetten vraagt veel energie. Jonge kinderen betekenen vaak gebroken nachten, onverwachte uitdagingen en gebrek aan tijd om te kunnen ontspannen.
Deze workshop biedt inzichten rondom het thema werk-privé balans en ouderschap. Deelnemers reflecteren samen op hun eigen ervaringen middels een ronde-tafel gesprek. Aan het einde van deze workshop hebben de werknemers handvatten om energieker te worden en de inzetbaarheid te verhogen tijdens de tropenjaren van het ouderschap.