Nieuw! Maak kennis met MyDailyLifestyle's PMO Direct en de healthy selfie!Bekijk het filmpje!

Stress, onzekerheid en psychische klachten: Hoe ondersteun je je medewerkers?

Er is geen werkgever die niet te maken heeft met werknemers met langdurige stress, psychische klachten of onzekerheid en angst. Werkgevers zijn hier niet altijd van op de hoogte. Mentale klachten bij medewerkers komen in elke sector voor, maar binnen de sectoren zorg, onderwijs, ICT en industrie wordt er vaker gekampt met psychische klachten. Medewerkers van bedrijven waar het thuiswerken en/of hybride werken de nieuwe norm is, vragen zich af hoe zij contact, verbinding en creativiteit kunnen behouden. Anderzijds zijn er ook medewerkers die zich juist moedeloos voelen en kampen met een “bore-out”.

 

Aandacht voor mentale klachten van groot belang

Volgens TNO (NEA 2021) ervaarde 17,3% van de medewerkers burn-out klachten, bijna één op de zes medewerkers. Bij jongvolwassenen tot 35 jaar is het getal nog hoger, 23,4% ervaart klachten zoals stress, eenzaamheid of aanhoudende vermoeidheid. Redenen genoeg om in actie te komen!

Wees proactief, geef medewerkers aandacht en ondersteuning

Het goede nieuws is dat klachten niet tot uitval hoeven te leiden. Medewerkers kunnen heel goed herstellen van mentale klachten. Belangrijk is dat werkgevers de signalen (h)erkennen en medewerkers ondersteunen, omdat veel medewerkers de signalen zelf niet (h)erkennen. MyDailyLifestyle kan werkgevers helpen met workshops die zorgen voor aandacht en verbinding tot individuele coaching voor medewerkers met stress en burn-out klachten.   

mentaal-welbevinden-en-stress-reductie.jpg

Speeddaten met de mentalcoach

Een kort en krachtig gesprek met de mentalcoach over stress en stress hantering in. Dit gesprek duurt 15 minuten per persoon. Medewerkers kunnen vragen stellen en voorbeelden geven vanuit hun ervaringen en zij zullen tips en handvatten ontvangen waarmee ze direct aan de slag kunnen. De gesprekken kunnen via face-to-face of via videobellen plaatsvinden.

Workshops zorgen voor aandacht en verbinding

Mentaal en Fysiek in balans: deze workshop in een kleine setting samen met elkaar zorgt voor meer energie en een beter balans in deze tijd. 

Stress less: medewerkers leren hun eigen stresspatroon herkennen en krijgen oefeningen en handvatten om hiermee beter om te gaan om effectiever en gelukkiger de dag door.

Wil je alvast een voorproefje? Bekijk het filmpje!

Persoonlijk coaching: veerkracht bevorderen en stress verminderen

MyDailylifestyle biedt verschillende persoonlijke coaching programma’s om veerkracht te bevorderen, stress te reduceren en burn-out te voorkomen. Bij een persoonlijk coachingsprogramma worden je medewerkers begeleid door onze ervaren mentalcoaches. Omdat elke medewerker anders is vinden wij het belangrijk om het juiste programma aan te bieden.

Er zijn amplitieve programma’s om emotionele intelligentie te verbeteren & preventieve programma’s voor medewerkers met stressklachten:

Je emotionele intelligentie en veerkracht: een 6 weken programma met coaching van een mentalcoach om emotionele intelligentie te bevorderen. 

Stress less met mindfulness: een 8 weken programma met coaching van een mindfulness trainer om stress klachten te verminderen of/en welbevinden te verhogen. Voor medewerkers met lichte klachten. 

 

Resultaten MyDailyLifestyle interventie gericht op stressreductie

Onze persoonlijke coaching programma’s leveren een significante reductie in stress, gemeten door de gevalideerde VierDimensionale Klachtenlijst (4DKL), dimensie distress. Vóór de interventie hadden de deelnemers een matig verhoogd stressniveau en na de interventie was het stressniveau niet verhoogd.

stressreductie1.png

Hoe kunnen wij jouw organisatie helpen in deze tijd?

Door nu een interventie preventief in te zetten is ons doel je medewerkers te helpen problemen in de toekomst te voorkomen. Wil je meer weten? Vraag een brochure aan of neem contact met ons op via info@mydailylifestyle.com of bel 0346-286240.

Naam
Vul a.u.b. uw naam in

Functie
Vul a.u.b. uw functie in

Organisatie
Vul a.u.b. uw organisatie in

Email
Vul a.u.b. uw emailadres in

Telefoonnummer
Invalid Input
Brochure(s)
Selecteer a.u.b. een of meer brochures

Invalid Input

Een afspraak is altijd kosteloos en vrijblijvend.

MyDailyLifestyle is ISO 9001 gecertificeerd

ISO 9001 certificering betekent dat wij een kwaliteits­management­systeem (QMS) hebben om een hoge klanttevredenheid te leveren en bedrijfscontinuïteit te garanderen.

Kleine aanpassingen, groot verschil