Workshops en webinars

Groep.jpg

Onze interactieve workshops over voeding, beweging, stress, ontspanning of slapen, zijn een combinatie van theorie, interactie met de groep, en leuke activiteiten, gegeven door een diëtist, sporttrainer, leefstijlcoach of mentalcoach. Wij bieden workshops aan voor medewerkers met regelmatige of onregelmatige werktijden. Wij vergroten het bewustzijn over het gekozen thema, door het gebruik van feiten, mythen, oefeningen, eyeopeners en proefrondes. Onze professionals zorgen voor een leuk en leerzaam evenement. De workshops kunnen worden gecombineerd en een health check is ook mogelijk. Workshops kunnen op locatie of als webinar gegeven worden. De workshops zijn opgedeeld in de onderwerpen:

- Leefstijl
- Mentaal welbevinden
- Ploegendienst / onregelmatige werktijden

Leefstijl

 

Leef ik gezond?

Een interactieve workshop over voeding én beweging bestaande uit een stukje theorie, interactie met de groep en enkele oefeningen voor meer energie tijdens het werk. De oefeningen verhogen tevens de alertheid en ontspanning van de werknemer. De workshop wordt gegeven door een diëtist én een sportcoach. Wij vergroten het bewustzijn over gezonde voeding en beweging door het gebruik van mythen, feiten en eyeopeners. Een taillemeting en een proefronde zijn ook onderdeel van deze energieke workshop.

Eet ik gezond?

Tijdens deze workshop vergroten we het bewustzijn en de kennis over gezonde voeding. Door de praktische adviezen en het zelf te ervaren, zullen uw medewerkers bewuster gaan nadenken over hun eetgewoontes en nieuwe producten uit gaan proberen. Een aantal onderwerpen zijn: Wat is gezonde voeding en waar moet ik op letten? Hoe lees ik een etiket? Omdat tussendoortjes vaak een valkuil zijn, wordt er een boeiend tussendoortjesspel gespeeld. Kleine aanpassingen maken een groot verschil!

Je energielevel

Een hoog energielevel voor, tijdens én na je werk. Hoe doe je dat? In deze workshop wordt uitgelegd wat voeding met je doet, zowel op mentaal als op fysiek vlak. Na deze workshop begrijpen de medewerkers waardoor het middagdipje ontstaat en belangrijker hoe het te vermijden. Wat doet suiker met je energielevel? Wel of geen brood eten? Is koffie een goede keus? Na deze workshop kunnen uw medewerkers hun voeding op een dusdanige manier aanpassen dat zij de gehele dag door alert, geconcentreerd en energiek blijven!

Feiten en fabels over voeding

Voeding is hot. De media staat er bol van. Wat moeten uw medewerkers geloven? Zijn koolhydraten en gluten slecht? Zijn "superfoods" echt zo goed? Door tegensprekende berichten in de media zien mensen door de bomen het bos niet meer en wordt voeding omgeven door allerlei bewuste regels en emoties, die afleiden
van de hoofdzaken. Deze workshop geeft zicht op waar het vooral om draait, wanneer de medewerkers willen profiteren van voeding voor hun gezondheid. Feiten worden benoemd en fabels worden ontkracht.

Vitaal naar je werk...Vitaal op je werk

In deze workshop wordt volop aandacht gegeven aan een vitale houding en meer beweging. Ideaal voor werknemers met een zittende functie en/of computerwerk. Veel lichamelijke klachten, die veroorzaakt worden door zittend werk of een zittende levensstijl, kunnen door houdingscorrectie verminderd worden. Deze enerverende workshop, waarin theorie en praktijk samenkomen, is ideaal voor  RSI-preventie, voor de verbetering van schouder-, nek-, rug- en computer gerelateerde klachten.

Werk en overgang

Over de overgang wordt op het werk nauwelijks gesproken, en vrouwen zelf maar ook leidinggevenden (h)erkennen overgangsklachten onvoldoende. Werkgevers hebben nauwelijks kennis over de impact van de overgang in relatie tot werk.  Om nu en in de toekomst over voldoende vrouwelijk talent en arbeidspotentieel te beschikken en teneinde arbeidsuitval te voorkomen, is aandacht voor de overgang cruciaal.
De workshop duurt anderhalf uur. Om de workshop interactief te houden en een vertrouwde sfeer te creëren is het maximaal aantal deelnemers per workshop 10.

 

Mentaal welbevinden

 

Mentaal en Fysiek in balans: omgaan met de effecten van Corona

Door alle recente aandacht in de media is het belang van mentale weerbaarheid en leefstijl u zeker niet ontgaan. Door mentaal sterk en weerbaar te zijn kunnen uw medewerkers beter omgaan met de veranderingen en obstakels van deze huidige Corona tijd. Door een gezonde leefstijl daalt het risico op verschillende ziektes en reageert het immuunsysteem beter op bacteriële en virale infecties. In deze interactieve workshop leren uw medewerkers hoe hun positieve gezondheid ervoor staat en hoe de mentale weerbaarheid en fysieke leefstijl te verbeteren. Tezamen met oefeningen voor meer energie tijdens het werk en interactie met de groep hebben uw medewerkers voldoende handvatten om vitaal en energiek obstakels te overwinnen en deze bijzondere tijd door te komen. Dit rondetafelgesprek is onder leiding van een leefstijlcoach. 

Stress les(s)

De workshop begint met een korte stress test en uitleg over wat stress is. Dat de ene persoon stress ervaart terwijl een ander, in dezelfde situatie, er geen last van heeft, maakt zichtbaar dat stress een persoonlijke ervaring is. De werknemer leert zijn eigen stresspatroon herkennen en hoe daarmee om te gaan. In de workshop wordt de medewerker zich bewust van de draaglast en leert hoe de draagkracht vergroot kan worden. Medewerkers die zich goed kunnen ontspannen verzuimen minder, werken geconcentreerder en veiliger en lopen minder risico om voortijdig uit te vallen.

Werk-Privé balans

Iedereen ervaart weleens een dilemma hoe je energie en aandacht verdeelt tussen je werk en privéleven. Deze workshop geeft handvatten om de energie zodanig te verdelen dat dit in evenwicht is. Aan de hand van de energie bronnen (werkdruk, steun, autonomie, persoonlijke ontwikkeling en werk-privé balans) wordt door middel van rollenspellen en oefeningen inzicht verkregen in eigen energiebronnen. Vervolgens worden deze energiebronnen vertaald naar concrete praktische acties op korte termijn en een plan voor de langere termijn. Dit wordt uitgewerkt in het GROW-model.

Deze workshop kan als losstaande workshop gevolgd worden, maar kan ook als verdieping van de workshop Stress Les(s).

Mindfulness als powermoment

Mindfulness is aandachtstraining en kan uw medewerkers helpen meer in het nu aanwezig te zijn, zonder erover te oordelen. Bij mindfulness richt men de aandacht op het hier-en-nu. In deze korte kennismaking met mindfulness leert uw medewerker om meer bewust in het moment aanwezig te zijn en dit toe te passen in zijn/haar leven en werk. De medewerker leert (preventief) stress en angst te hanteren. Ook is het een kennismaking met ontspanningsoefeningen en meditaties die medewerkers ondersteunen en elk moment kunnen doen.

Slaap lekker

Uit onderzoek blijkt dat één op de zes werknemers kampt met slaapproblemen, waardoor ze overdag slechter functioneren. Zowel problemen in het privé leven als op het werk zorgen voor kwantitatief of kwalitatief slechtere slaap. Door het uitleggen van de werking van de biologische klok en de werking van slaapcyclus, vergroten wij het bewustzijn en kennis van de werknemers. Een aantal korte tests en ontspanningsoefeningen worden gedaan om de werknemers bewuster te maken van hun eigen patronen en voorkeuren. Ze leren hoe ze zelf invloed kunnen uitoefenen op hun slaappatroon.

De kracht van je emotionele intelligentie

De workshop legt eerst uit waarom Emotionele Intelligentie zo belangrijk is in het werk en uiteraard ook in je privé leven. Je kunt deze workshop ook als team volgen en samen de oefeningen doen en nabespreken. De workshop wordt begeleid door onze coaches die gespecialiseerd zijn in Emotionele Intelligentie. Het doel van deze workshop is dat iedereen praktisch kennis heeft gemaakt met emotionele intelligentie en weet hoe je dit kunt verhogen. Deze workshop sluit goed aan op ons online programma Mindfulness en je emotionele intelligentie.

Ploegendienst / Onregelmatige werktijden

 

Uw eetpatroon en ploegendienst

De diëtist gaat samen met de deelnemers belangrijke vragen over voeding en onregelmatigheid aan de hand van eye-openers behandelen. Vragen die onder andere besproken worden zijn: Wat zijn de verschillen in eetpatroon bij onregelmatigheid? Wat kan het beste gegeten worden tijdens de nachtdienst? Wat kan een gezond alternatief zijn voor vette snacks? Onze diëtist geeft een toelichting bij een gezond menu voor een dag-, avond- en nachtdienst. Daarnaast wordt er een leuk en leerzaam tussendoortjesspel gedaan, tussendoortjes zijn namelijk vaak een valkuil. De workshop wordt afgesloten met een persoonlijke lichaamsmeting van de deelnemers.

Slaap lekker ook met ploegendienst

De workshop begint met een uitleg over hoe de biologische klok het lichaam aanstuurt en waarom voldoende slaap van goede kwaliteit belangrijk is. Vermoeidheid en de bijbehorende signalen worden besproken en ook wat de medewerkers daar zelf aan kunnen doen. Een aantal korte tests en waar/niet waar oefeningen worden gedaan om de werknemers bewuster te maken van hun eigen patronen en voorkeuren (elk persoon is anders). De workshop wordt afgesloten met praktische tips om beter te kunnen slapen na een nachtdienst.

Beweging, goed voor lichaam en geest

In deze workshop willen we de medewerkers laten ervaren dat beweging goed is voor lichaam en geest. Door regelmatig te bewegen voelt men zich fitter en kan men beter met onregelmatigheid omgaan. De workshop begint met het invullen van een beweegdagboek om het dagelijkse beweegpatroon in kaart te brengen. Deze wordt besproken en uitlegt met informatie en voorbeelden. Daarna komen de deelnemers in actie met een aantal oefeningen die gemakkelijk overal gedaan kunnen worden om zich snel fitter te voelen en de conditie te verbeteren.

Een afspraak is altijd kosteloos en vrijblijvend.

MyDailyLifestyle is ISO 9001 gecertificeerd

ISO 9001 certificering betekent dat wij een kwaliteits­management­systeem (QMS) hebben om een hoge klanttevredenheid te leveren en bedrijfscontinuïteit te garanderen.

Kleine aanpassingen, groot verschil