DE VITALITEITSKALENDER VOOR HET VOORJAAR 2024!

Ben je van plan om een activiteit en/of evenement te plannen voor in het voorjaar? Dan kan je meeliften op een landelijke of internationale themadag of -week. Hier tref je de vitaliteitskalender met alle relevante thema’s op het gebied van vitaliteit en gezondheid van je medewerkers.
 
Voor ieder evenement verzorgen wij een passende workshop en training of persoonlijke coaching.
 
Heb je vragen of wil je een evenement plannen? Neem dan gerust contact met ons op!
 

Passende MyDailyLifestyle diensten voor jouw evenement!

Januari.png

Hele maand januari - Dry January

Elk jaar laten in januari laten miljoenen mensen over de hele wereld alcohol staan. Een hele maand lang drinken zij geen alcohol. Zo begint deze groep mensen het nieuwe jaar met een nuchtere, frisse start. Dry January is er voor iedereen die de uitdaging wil aangaan om een maand alcoholvrij te zijn. Of je nou één keer per jaar of regelmatig alcohol drinkt; iedereen kan meedoen!

Dry_January.png

15 tot en met 21 januari - Week van Snoep Goed

In deze week vervang je de ongezonde tussendoortjes voor verantwoorde alternatieven. Bijvoorbeeld een heerlijk fruithapje, een lekkere groentesnack of een handje ongezouten noten. Verantwoord snacken kan nét zo leuk en lekker zijn.


16 januari - Niksdag

Niksdag is een dag waarop mensen niets uitgeven en geen verplichtingen hebben. Niksdag staat voor een dag waarop je vrij bent van de dagelijkse verplichtingen zodat je kunt genieten van een dag zonder druk. Niksdag is ontstaan uit de beweging ‘No Spend Challenge‘. Deze beweging bevordert het bewustzijn van mensen dat het mogelijk is om een dag te hebben zonder te besteden. Deze beweging is bedoeld om mensen te helpen bij het opbouwen van financiële stabiliteit.

Niksdag.png

30 januari - Dag van het Werkplezier in de Zorg

Dit is dé dag waarop zorgprofessionals en zorgorganisaties stil staan bij werkplezier in de zorg. De zorg is een waardevol en schitterend vak waarvoor zeker waardering nodig is. Tijdens de Dag van het Werkplezier in de zorg wordt er daarom volop aandacht besteed aan werkplezier.

Februari.png

8 februari - Dag van Zelfvertrouwen

Op de dag van het Zelfvertrouwen willen we alle onzekere mensen steunen. Voldoende vertrouwen in jezelf is nodig om je volledig te ontwikkelen en om je goed in je vel te voelen. Spijtig genoeg worstelt iedereen wel eens met onzekere gevoelens. Daarom is de Dag van het Zelfvertrouwen in het leven geroepen. Op deze dag besteden we extra aandacht aan het zelfbeeld en steken we alle mensen die door een mindere periode gaan een hart onder de riem.

Zelfvertrouwen.png

29 februari - Internationale RSI dag

De Internationale RSI Dag 2024 staat voor de deur, dit jaar valt deze speciale dag op 29 februari. Op deze dag wordt jaarlijks aandacht gevraagd voor deze Repetitive Strain Injury. In Nederland lopen naar schatting zo’n 2 miljoen mensen het risico op RSI. Maar wist je dat je dit risico ook aanzienlijk kan verkleinen, bijvoorbeeld door regelmatig van werkhouding te wisselen?

Maart.png

1 maart - Nationale Complimentendag

Er is niets wat mensen sneller blijer, enthousiaster, energieker, opgewekter, meer betrokken, productiever, maar ook luister- én veranderingsbereid maakt dan een oprecht compliment! Een oprecht compliment betekent dat iemand als mens gezien en gewaardeerd wordt. Het vergroot daarmee niet alleen het zelf- maar tegelijkertijd ook het onderling vertrouwen.
Dus kijk eens om je heen en geef een ander een compliment!

Persoonlijke coaching
Workshops en trainingen

4 maart - Wereld Obesitas Dag

Deze dag, die in 2020 van start is gegaan, helpt het bewustzijn over deze ziekte te vergroten en tegelijkertijd energie te mobiliseren. Het doel is de houding van mensen te veranderen en vooringenomen ideeën te bestrijden.

Obesitas.png

8 maart - Internationale Vrouwendag

Een dag die nog steeds nodig is om gelijkheid aan te gaan. Nog steeds hebben vrouwen te maken met meer huiselijk geweld, zwangerschapsdiscriminatie, gelijke beloning en nog veel meer.
Deze dag is een goede dag om hier -ook als man- bij stil te staan en de verbinding aan te gaan.

Vrouwendag.png

15 maart - Internationale Dag van de Slaap

De lente begint weer bijna, en dat betekent dat het tijd is voor de International dag van de slaap. Tijdens de internationale dag van de Slaap staat een goede nachtrust centraal. Een goede nachtrust heeft een grote impact op je gezondheid en is dus erg belangrijk. Hoeveel uren slaap je nodig hebt verschilt per persoon.


16 maart - Dag van de Thuiswerker

Thuiswerken is steeds meer geaccepteerd geworden en heeft ook veel voordelen. Vanuit huis werken kan namelijk een langdurige oplossing zijn voor mensen met en zonder aandoening. Voor de mensen zelf, die met thuiswerken een betere balans in hun leven krijgen. En voor werkgevers die door de thuiswerkbaan te omarmen als serieuze mogelijkheid minder snel afscheid hoeven te nemen van medewerkers die langdurig ziek worden en moeite hebben met de reis naar of de drukte op kantoor.


20 maart - Dag van het Geluk

Misschien heb je de afgelopen jaren wel gehoord of gelezen over de internationale dag van het geluk. Dit is een dag die wereldwijd jaarlijks wordt gevierd op 20 maart. Ieder jaar wordt op deze dag het ‘gelukkigste land ter wereld’ bekendgemaakt in het World Happiness Report. Nu staan we de afgelopen jaren gelukkig wel in de top 10, maar laten we er met z’n allen voor zorgen dat we op nummer 1 komen te staan!

Day_of_Happiness.png

21 maart - Dag tegen Racisme en Discriminatie

We zijn allemaal gelijk en hebben allemaal dezelfde rechten. Ongeacht onze etnische achtergrond, nationaliteit, sociale klasse, godsdienst, opvattingen, sekse, taal, seksuele oriëntatie, genderidentiteit, leeftijd, gezondheid of wat dan ook. Desondanks is er nog racisme in de wereld en wordt er gediscrimineerd. We moeten hier allemaal bewust van blijven en zorgen dat dit stopt.

April.png

4 april - Wandel naar je Werk-dag

Deze dag is ontstaan om iedereen op te roepen om (een deel van de afstand) naar het werk te lopen. Dit kan vanaf de bus naar kantoor of misschien zelfs wel van de voordeur naar je bureau.
Werk je op deze dag thuis? Wandel dan een half uurtje in je pauze. Lopen werkt stress verlagend, verhoogt de creativiteit en productiviteit en is ook nog eens heel erg leuk.

Coachingsgesprekken
Workshops en trainingen

6 april - Internationale Sportdag

De sportdag wordt jaarlijks georganiseerd op 6 april. Een hoofddoel van deze Internationale Sportdag is om mensen meer aan lichaamsbeweging te laten doen. Het is echter eveneens een dag die in het teken staat van Ontwikkeling en Vrede. Duidelijk gaat het dus ook om de maatschappelijke rol die sport op diverse manieren kan spelen.


7 april - Wereldgezondheidsdag

Deze dag is het moment om stil te staan bij de volksgezondheid in het algemeen, maar ook bij de gezondheid van je werknemers. Hoe kun je de vitaliteit van je werknemers bevorderen? Uit recent onderzoek is nogmaals gebleken dat weinig beweging leidt tot lichamelijke en geestelijke ziektes. Sporten in je vrije tijd is dus essentieel, maar het is ook belangrijk dat je collega's voldoende beweging op de werkvloer hebben.

Wereldgezondheidsdag.png

8 tot en met 14 april - Week van de Overgang

Iedere vrouw heeft er een keer mee te maken, maar we weten er eigenlijk opvallend weinig van. Wist je namelijk dat de eerste symptomen al rond de 40/45 jaar kunnen komen? En wat houdt de overgang nou precies in? In deze week wordt er extra bewustzijn gecreëerd over het herkennen van de symptomen en deze bijzondere periode in een vrouwenleven.


12 april - Nationale Poepdag

De 'Nationale Poepdag' is een initiatief van de Maag Lever Darm Stichting en vindt jaarlijks plaats op de tweede woensdag van april. In 2024 is de 'Nationale Poepdag' op woensdag 10 april. Aangezien ontlasting veel vertelt over iemands gezondheid en kan helpen bij vroegtijdig constateren van darmkanker, heeft de Maag Lever Darm Stichting de 'Nationale Poepdag' in het leven geroepen.
Ben je naar de wc geweest? Kijk dan nog eens een keer achterom!


18 april - Dag van de Preventie

De Dag van de Preventie staat in het teken van vitaliteit, zowel thuis als op het werk. Sterker nog, eigenlijk in het hele leven! Een goede gezondheid betekent namelijk veel meer dan alleen maar niet ziek zijn. Het gaat om het hebben van een goede kwaliteit van leven en jezelf opgewekt, sterk en vitaal voelen.

Dat fijne gevoel bereik je niet zomaar, want er zijn veel factoren die hierop van invloed zijn. Denk aan gezonde voeding, het vermijden van stress, regelmatig bewegen, genoeg water drinken en voldoende slaap.


19 april - Landelijke Dag tegen Pesten

Op deze dag wordt in Nederland extra aandacht besteedt aan het stoppen van pesten. Er wordt bewust stilgestaan bij pesten en de gevolgen van pesten voor zowel slachtoffers, pestkoppen, meelopers en omstanders. Ondanks dat we pesten vaak associëren met kinderen, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat pestgedrag alleen maar erger wordt naar mate we ouder worden. Laten wij verantwoordelijkheid voor onszelf en onze eigen acties nemen en de wereld leuk en gezellig maken voor onszelf en iedereen om ons heen.

Pesten.png

28 april - Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk

Deze internationale dag focust op de preventie van arbeidsongevallen en beroepsziekten. Een uitgelezen kans om het bewustzijn rondom gezond en veilig werken te vergroten en preventie van beroepsziekten te bespreken met je collega’s.


30 april - Dag van de Eerlijkheid

Een dag of week waar jij als werkgever aandacht besteedt aan het thema eerlijkheid. Dit is belangrijk voor het creëren van binding, een goede samenwerking en een veilige omgeving.

Mei.png

5 mei - Internationale Dag van de Lach

De Internationale Dag van de Lach (World Laughter Day) is een dag die jaarlijks op de eerste zondag in mei wordt gevierd. De Internationale dag is in het leven geroepen om aandacht te geven aan het belang van een lach en de gezondheidsvoordelen dat lachen kan bieden.

Lach.png

6 tot en met 12 mei - Week van de Positieve Gezondheid

Deze internationale dag focust op de preventie van arbeidsongevallen en beroepsziekten. Een uitgelezen kans om het bewustzijn rondom gezond en veilig werken te vergroten en preventie van beroepsziekten te bespreken met je collega’s.


10 mei - Nationale Offline Dag

24 uur lang je telefoon, Instagram, e-mail, Facebook en WhatsApp laten voor wat het is. Dat is de uitdaging die we op 10 mei met Nationale Offline Dag met heel Nederland aangaan. En wat voor uitdaging. Het online en offline leven is ondertussen zo met elkaar verstrengeld, dat we ons een dag zonder wifi moeilijk kunnen voorstellen. Ga jij de uitdaging aan?

On_offline.png

15 mei - Dag van het Gezin

De Dag van het Gezin valt jaarlijks op 15 mei. Op deze dag staan we stil bij het belang van een hechte familie voor de samenleving, voor je kinderen en voor je eigen vitaliteit. Een gezond gezin is de basis van een gelukkig en stabiel leven en het belang van een tevreden familie mag dan ook zeker niet onderschat worden.


16 mei - Fiets naar je Werk dag

Op deze dag wordt het zakelijk fietsen onder de aandacht gebracht. Dus laat de auto vandaag eens staan als je naar je werk of een zakelijke afspraak gaat en pak de fiets!

Fiets_naar_je_werk.png

20 tot en met 26 mei - Week van Mentale Gezondheid

In de Week van de Mentale Gezondheid 2024 wordt het belang van mentaal fitte medewerkers benadrukt. Hoe zorg je voor een goede balans en behoud je veerkracht op de werkvloer?

 

Wist je dat medewerkers zich pas écht fit voelen als niet alleen het lichaam, maar ook de geest in balans is? Aandacht voor mentale weerbaarheid op de werkvloer is dus essentieel. Daarom is er de Week van de Mentale Gezondheid 2024, een week waarin er extra aandacht is voor de mentale gezondheid van jouw medewerkers.

Mentale_Gezondheid.png

25 mei - Dag van de Vrouwengezondheid

Op zaterdag 25 mei 2024 is de eerste Nationale Dag van de Vrouwengezondheid. Het is een initiatief van Stichting Voices for Women, die de stem laat horen van vrouwen met onverklaarde gezondheidsklachten. Zij maakt zich hard voor genderspecifieke medische zorg. Want nog steeds overlijden er onnodig vrouwen in ons land door een verkeerde diagnose.


31 mei - Wereld Anti-Tabaksdag

Deze dag staat in het teken van het verminderen van het gebruik van tabak en is in het leven geroepen door de Wereldgezondheidsorganisatie. Rook jij? Dan is dit een mooi moment om het roken voorgoed vaarwel te zeggen.

Anti_Tabaksdag.png
Persoonlijke coaching
Coachingsgesprekken
PMO en Health checks
Stands en speeddates
Workshops en trainingen
Juni.png

1 juni - Internationale Dag van de Ouders

Tropenjaren, alle ballen in de lucht houden, het klinkt onschuldig maar veel ouders ervaren de druk van het ouderschap als een steeds grotere uitdaging. Keuzes maken, schuldgevoelens, alles organiseren, onzekerheid en kwetsbaarheid, voldoen aan alle verwachtingen, combineren van werk en zorg. Het zijn slechts voorbeelden, toch praten we hier niet of nauwelijks over. Sta er vandaag eens extra bij stil en praat erover met een ander(e ouder). Wie weet kan je tips uitwisselen!


10 tot en met 16 juni - Week zonder suiker

Op zich is een beetje suiker helemaal niet zo slecht. Toch krijgen we schrikbarend veel suikers binnen. Veel van dit suiker krijgen we ongemerkt binnen doordat we bewerkte producten eten en drinken. In deze week word je uitgedaagd om 7 dagen gezond te eten en te drinken zonder toegevoegde suikers. Een weekje 'afkicken' van suiker dus! Daag jij jezelf uit?

Suiker.png
Persoonlijke coaching
Coachingsgesprekken
Stands en speeddates
Workshops en trainingen

18 juni - Internationale Paniekdag

Internationale Paniekdag is een jaarlijkse gebeurtenis die wordt gehouden om mensen te helpen hun stress te verminderen. De dag is bedoeld om mensen te helpen omgaan met stressvolle situaties en herstellen van stress. Het is een dag waarop mensen hun stress kunnen verminderen door middel van mindfulness–oefeningen, meditatie, yoga, ademhalingsoefeningen en andere stressverlagende activiteiten.

Paniek.png

21 juni - Internationale Yoga Dag

Op de langste dag van het jaar is het goed om aandacht te geven aan het belang en de impact van yoga op de gezondheid van mensen. Het woord Yoga komt van het Sanskriet woord "Yuja", dit betekend het verenigen van lichaam en geest. Yoga is een oude vorm van lichaamsbeweging voor zowel de lichaam, de geest als het spirituele en helpt zowel voor de mentale als de geestelijke gezondheid.

Persoonlijke coaching
Coachingsgesprekken
Workshops en trainingen
Juli.png

1 juli - Dag van de Houding

De Dag van de Houding is een dag waarop we stilstaan bij onze manier van lopen, staan en zitten in het dagelijks leven maar ook op het werk. Het doel van de Dag van de Houding is om jou en je collega's bewust te maken van het belang van een goede houding (dus ook werkhouding) en om te laten zien hoe je eventuele klachten kunt voorkomen door geen verkeerde houding aan te nemen. Een juiste houding kan bijvoorbeeld rugklachten voorkomen en zorgen voor meer vitaliteit.

Houding.png

5 juli - Dag van de Workaholics

De Dag van de Workaholics is een jaarlijkse wereldwijde beweging die streeft naar het bewustzijn van workaholisme en de noodzaak van een gezond evenwicht tussen werk en privé. De beweging is gericht op het bevorderen van een gezonde levensstijl voor werknemers en bedrijven en heeft als doelom het bewustzijn van werkverslaving te vergroten en bedrijven en werknemers te helpen om een gezond evenwicht te vinden tussen werk en privé.

Augustus.png

15 augustus - Nationale Relaxdag

Nationale Relaxdag is de perfecte gelegenheid om even tot rust te komen en te ontspannen, vooral op de werkvloer waar stress en drukte vaak de boventoon voeren.

Relaxdag.png

Welk evenement plan jij?

Ben jij er al uit welke workshop of training jullie willen plannen? Of wellicht ga wil je je medewerkers persoonlijke coaching aanbieden?
Of wil je graag iets plannen voor een evenement, maar je weet nog niet precies wat?

Wij denken graag mee!

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Een afspraak is altijd kosteloos en vrijblijvend.

MyDailyLifestyle is ISO 9001 gecertificeerd

ISO 9001 certificering betekent dat wij een kwaliteits­management­systeem (QMS) hebben om een hoge klanttevredenheid te leveren en bedrijfscontinuïteit te garanderen.

Kleine aanpassingen, groot verschil